yeahmen
       jazz duo & jazz trio

igényes élőzene - háttérzene - swing - latin - smooth jazz - funky


    A yeahmen duó formációja (szaxofon-gitár) 2003 óta létezik. Stílusirányzatunkra a jazz, a latin, a funky és a blues a jellemző. Zenénket saját egyéniségünkkel, ötleteinkkel, némi humorral, olykor az 'elektronikus zene' elemeivel ötvözve próbáljuk eljuttatni a közönséghez.

    2007-től egy énekesnővel bővültünk. Szívesen játszunk - akár instrumentális zenét is - partikon, rendezvényeken, esküvői vacsorákon, kiállítás megnyitókon és minden olyan eseményen, ahol Önnek fontos, hogy igényes és diszkrét zene szóljon a legjobb minőségben.

    A repertoárunkból /dallamos jazz - latin - funky - smooth jazz/ már hallható a flash-es verzió mp3 lejátszóján egy kis ízelítő (ld. alul). A letöltés menüpontban letölthető a teljes demónk, valamint pdf formátumban a folyamatosan bővülő repertoárlistánk is.

    Zenekarunk természetesen számlaképes, és saját hangosítással rendelkezik. Igény szerint szólóban (szaxofonest, latin gitár-est), vagy akár öt-hatfős zenekarral is vállalunk fellépéseket.


TAGOK

 

Horváth Gabica
/ének/
Baltigh Ágoston
/szaxofon/
Cséplő Norbert
/gitár/KAPCSOLAT

BALTIGH ÁGOSTON
előadóművész /szaxofon/
zenekarvezető
zenetanár
+36 70 36 66 136


IDE KATTINTVA ÁTTÉRHET A FLASH VERZIÓRA!ÉLETRAJZOK


Horváth Gabica /ének/

...feltöltés alatt...


Baltigh Ágoston /szaxofon/

    1979-ben születettem Sopronban. 7 éves koromtól tanultam különböző hangszereken játszani. 14 évesen a klarinétozást felváltotta a harsona, majd két év múlva megvettem életem első szaxofonját. Ekkortól kezdtem érdeklődni az improvizálás iránt. Tanáromtól, Kiss Attilától a jazz-elméletet és az improvizáció alapjait sajátítottam el. 17 éves koromtól magánórákat vettem Budapesten: többek között a Tea zenekar (Friderikusz Show) szaxofonosától, Elek Istvántól.
    Időközben rendszeresen koncerteztem különdböző zenekarokkal: az Agar-Agar valamint a Másik Alakulat progresszív rockzenekarokkal, saját - 9 fős - mini big bandemmel, a Caterva Brass-szel, valamint több fúvószenekarral. A nyarakat rendszeresen külföldi koncertezéssel töltöttem.
    '98-tól a Győri Nemzeti Színház első, szólamvezető szaxofonosaként (második klarinétosaként) szerepeltem két évadon át a Grease és a Hello Dolly darabokban.
    '99-ben megalakítottam első jazz quartetemet, a Birds Jazz Band-et. A Birds későbbi quintet formációjával rengeteg sikeres koncertet tudtunk már magunk mögött, amikor a bolzanoi /Olaszország/ fellépésünk után, az ezredfordulón meghívtak minket a Kempetni Jazz Fesztiválra /Németország/, ahol olyan zenészek mellett léphettünk fel, mint McCoy Tyner, Dave Samuels /Spyro Gyra/, és még sokan mások.
    2002-ben felvételt nyertem az eisenstadti /Ausztria/ Joseph Haydn Konservatorium Jazz Tanszakára, ettől fogva rendszeresen vállaltam fellépéseket különböző osztrák zenekarokban is /Amadors, Jazz Triola, stb./.
    2003-ban beiratkoztam a budapesti Kőbányai Zenei Stúdióba, tanárom Tűzkő Csaba lett. Szintén 2003-ban egy jammelgetés alkalmával megalakult a yeahmen jazz duo szaxofon-gitár formációja.
    Koncertezések alkalmával szinte egész Európát bejártam már: Ausztria, Németország, Dánia, Amsterdam /Hollandia/, Brüsszel /Belgium/, Bolzano /Olaszország/, Nizza /Franciaország/, Monte Carlo /Monaco/, Mallorca /Spanyolország/, Medias /Románia/. 2007-ben eljutottam az 'új világ'-ba is: New York /USA/.
    2004-től folyamatosan vállalok tanítást is. Jelenleg Sopronban és környékén /Ágfalva, Harka/, mintegy 20 növendékem van.

Tanáraim voltak:
    Lezsák Lajos
    Wágner Csaba
    Baán Tamás
    Kiss Attila
    Elek István
    Tűzkő Csaba
    Tony Perez
    Ewald Ivanschitz
    Thomas Faulhammer

Iskoláim:
    Állami Zeneiskola /Csepreg, majd Sopron/
    Kőbányai Zenei Stúdió /Budapest/
    Joseph Haydn Konservatorium /Ausztria/

Fúvós hangszereim:
    Buffett BC-20 Bb-klarinét
    Yamaha YSS-475 II Szoprán-szaxofon
    Yamaha YAS-62 Alt-szaxofon
    Selmer Mark VII Tenor-szaxofon
    Yamaha WX11 /T11 fej/ elektromos szaxofon


Cséplő Norbert /gitár/

    1979-ben születettem Keszthelyen. 13 évesen egy kölcsönkapott gitáron kezdtem zenélni. Az általában szokásos zeneiskolai 'klasszikus' tanulmányokat kihagytam, és magántanároktól vettem órákat. Néhány éven belül rátaláltam a kedvenc műfajomra: a jazz-re. Középiskolai éveim alatt a gitártanulást már Budapesten folytattam. Tanárom ekkor Tornóczky Ferenc volt.
    Az érettségi után beiratkoztam a Kőbányai Zenei Stúdióba, 'mesterem' Szalay Gábor lett. /A későbbiekben köztünk kialakult baráti viszonynak köszönhetően a mai napig gyakran koncertezünk együtt./
    Budapesten töltött éveim alatt megalakítottam első jazz triómat /Barabás Lőrinc, trombitással és Veisz Gábor, basszugitárossal/, valamint a Xantia - a 'magyar Elvis' - rock&roll show zenekar szólógitárosaként tv-felvételeken szerepeltem.
    Budapest után újfent irányt változtattam, persze csak földrajzi szempontból, beiratkoztam az ausztriai Joseph Haydn Konservatorium Jazz tanszakára.
    Gitárjátékomra tanáraimon kívül Charlie Christian, Wes Montgomery, George Benson, Pat Martino és John Coltrane vannak a legnagyobb hatással.
    Jelenleg magánórákat adok, és az Andrássy Katinka Alapfokú Művészetoktatási Intézmény soproni gitártanáraként tanítok, valamint több jazz-formáció tagjaként rendszeresen koncertezem.
Tanáraim voltak:
    Horváth Tibor
    Tornócky Ferenc
    Szalay Gábor
    Gerald Gradwohl

Iskoláim:
    Kőbányai Zenei Stúdió
    Joseph Haydn Konservatorium /Ausztria/

Hangszereim:
    Fender Stratocaster /USA/
    Sigma Guitars Est1970 Jazz guitar /Japan/
    Manuel Raimundo Cutaway Series M.610 /Spain/
    +
    Boss VF-1
    Seymour Duncan 84-50


IDE KATTINTVA ÁTTÉRHET A FLASH VERZIÓRA!ZENEOKTATÁS - MAGÁNOKTATÁS
SZAXOFON - GITÁR - KLARINÉT - TANÍTÁS
ZENEISKOLA /KÖTELEZŐ SZOLFÉZS NÉLKÜL/

Fafúvós hangszerek, gitár, valamint zeneelmélet és improvizáció
magánoktatását vállaljuk Sopronban és környékén!
...klasszikustól a könnyűzenéig...

Érveink a magánóráink mellett:

- tananyagunkat tökéletesen illesztjük a tanulóink egyéni fejlődési ritmusához
- egyszerre egy /külön kérés esetén maximum két/ tanulónak tartunk órát
- a tanuló a személyre szabott tananyag /érdeklődésének megfelelően/ és a saját szorgalma szerint halad
- nincs kötelező szolfézs-, zeneelmélet-, zenetörténet óra
- a szükséges zeneelmélet alapjait sokkal könnyebb elsajátítani a gyakorlatias hangszeres óráinkon
- magánóráinkon hangsúlyt fektetünk a kottaolvasás alapjainak, későbbiekben az akkord-/harmóniajelzések elsajátítására /gitárosoknál a tabulátor használatára is
- a klasszikus alapok mellett a ’könnyebb’ műfajokkal is foglalkozunk: blues, jazz, rock, funk, latin, rock&roll stb. /haladókkal igény esetén improvizációval is
- magánóráink teljes mértékben tanítvány- és zene-centrikusak
- mindig van lehetőség az órabeosztás megbeszélésére, illetve folyamatos egyeztetésére
- igény esetén házhoz megyünk, de általában a saját, hangszigetelt helyiségünkben tartjuk az órákat, ahol a folyamatosan fejlesztett számítógép, a rendelkezésre álló kotta- és a hanganyag segíti a modern oktatási szisztémánkat /haladókkal zenei kíséretekre is gyakorlunk/
- figyelünk arra, hogy relatív rövid idő alatt legyen sikerélmény a hangszeren való játékban
- kérhet tőlünk segítséget a hangszerválasztás és a hangszervásárlás előtt: több éves kapcsolatainknak köszönhetően új, és használt hangszervásárlás vagy hangszerbérlés esetén is tudunk a környék hangszerboltjaiban kedvezményeket biztosítani /akár részletfizetést is/
- korhatár nélkül vállalunk mindenkit!

Ha Önnek régi álma, hogy hangszeren tanuljon, vagy gyermekét taníttatná, kérem, hívjon minket, vagy küldjön egy online üzenetet a KAPCSOLAT menü /FLASH VERZIÓ/ segítségével! Az első óra INGYENES!


IDE KATTINTVA ÁTTÉRHET A FLASH VERZIÓRA!


Augustin Baltigh /Lehrer für Klarinette und Saxofon/

2002 óta vállalok Fertőrákoson és Sopronban magántanítványokat /klarinét - szaxofon/. 2005-től pedig az ágfalvi Váci Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény zenetanára vagyok, emellett Sopronban és Harkán adok magánórákat.

A kezdőktől a haladókig mindenkit vállalok /5-50 éves korig/. Soha nem lehet tudni…

A tanulók már egészen a kisgyermekkortól /5-6 évesen/ kezdhetnek hangszeren játszani. A furulya egyszerű technikai adottságai miatt rendkívül korán sikerélményhez juthatnak. Ez a hangszer kiváló lehetőséget nyújt a zenei alapok /kottaolvasás, ritmusok/ elsajátítására.

A klarinétot vagy a szaxofont 8-12 éves kortól ajánlom. A kezdőknek az általános alapokat tanítom, míg a haladóknak lehetősége nyílik megismerkedni akár az improvizálás, rögtönzés ’tudományával’, a különböző stílusokkal /rock&roll, blues, pop, rock, funky, latin, jazz, smooth jazz, stb./. Az órák alkalmával kotta és hanganyagot biztosítok: rengeteg kíséret-CD/mp3, úgynevezett ’playalong’ segíti a tanulást és a gyakorlást. Az általam javasolt ill. használt kotta- és kíséretanyag listája megtalálható a LETÖLTÉS menüben /FLASH VERZIÓ/.

Amennyiben úgy érzi, hogy kipróbálná oktatási módszereimet, kérem, jelentkezzen a KAPCSOLAT menü /FLASH VERZIÓ/ segítségével! Ne feledje, az első óra ingyenes!


IDE KATTINTVA ÁTTÉRHET A FLASH VERZIÓRA!


Cséplő Norbert /gitár- és basszusgitártanár/

10éve tanítok gitárt. Elöször Keszthelyen adtam magánórákat, majd Sopronba kerültem. Itt Hoffer Péternél tanítottam 2 évig, majd a magán órák mellett az Andrássy Katinka Alapfokú Művészet-oktatási Intézmény soproni gitártanára lettem, ahol most is tanítok.

Eddig csaknem 300 tanítványom volt, korhatár nélkül: köztük 5-60 évesig. Jelenleg 35 növendékem van.

Várom a jelentkezőket, kezdőtől a haladókig bárkit szívesen fogadok Sopronban és Keszthelyen egyaránt. Különböző zenei irányzatok, oktatási metodikák, stílusok közül választhatsz. Amit csak szeretnél: rock, metal, pop, blues, funky, fusion, jazz, country, classic, flamenco, latin és még rengeteg más stílus közül válogathatsz.

Ajánlott/használt oktatóanyagok gitárra /nem teljes!/:

Jazz:
Jerry Bergonzi - Inside Improv. Vol 1-4 - Melodic Structures
A Modern Method For Guitar
Pat Martino - Linear Expressions
Joe Pass - Guitar Style

Rock:
Terrifying technique for guitar /book + audio/
Steve Trovato - essential rhythm guitar /book + cd/
Rock Rhythm by Terence Elliot
Heavy Metal Lead Guitar 1
Heavy Metal Lead Guitar 2

Funky:
Ross Bolton - Funk Rhythm Guitar

Blues:
Robben Ford - Playing The Blues
(Guitar Instruction) Robben Ford - Blues For Guitar

Klassikus:
Mel Bay Classic Guitar
Sveinn Eythorsson
Progressive Solos For Classical Guitar - Book 1 & 2 - Part & Tablature


IDE KATTINTVA ÁTTÉRHET A FLASH VERZIÓRA!Külön köszönet a sok segítségért Károlyi Gyulának!
weboldal készítés      php - mysql - flash programozás


jazz trio      jazz duo      jazztrio      jazzduo